Coaching Maastricht

In mijn werk als coach ligt de nadruk op het vergroten van persoonlijke en professionele effectiviteit. Het gaat erom een cliënt inzicht, begeleiding en advies te bieden omtrent nieuwe (leer-)doelen. Ik onderzoek samen met de cliënt wat voor hem bewust of onbewust echt belangrijk is, zodat hij dit belang in een doel kan omzetten en bereiken.

Individuele coaching

Als u behoefte heeft aan:

 Persoonlijke coaching
 Assertiviteits coaching
 Loopbaan coaching
 Outplacement coaching
 Sollicitatie coaching
 Re-Integratie coaching
 Participatie coaching
 Enneagram coaching
 Verzuim coaching

Groepscoaching

Naast individuele coaching, werk ik ook als groepscoach/trainer. Groepscoaching/training kan ingezet worden voor families, besturen, bedrijven of voor bedrijfsafdelingen.

Enneagramtraining

De Enneagramtraining kan daar ingezet worden waar het in een groep, familie, bedrijf of afdeling niet botert of waar men gezamenlijk een helder beeld wil creëren over elkaars persoonlijkheden en de gevolgen daarvan in het dagelijks met elkaar functioneren.

Het Enneagram beschrijft 9 uiteenlopende typen persoonlijkheden (Enneagramtypen) die zich van elkaar onderscheiden door hun verschillende manier van denken, voelen en doen. De groepsdeelnemers krijgen inzicht in hun eigen Enneagramtype en in die van de andere groepsleden. Daardoor wordt duidelijk waarom de ene persoon wel of niet aansluit bij de andere persoon, of waarom men beter met de een dan met de andere door één deur kan. Door het verkregen inzicht in wederzijdse, verschillende persoonlijkheden, creëer ik begrip voor elkaar, verbeterde communicatie en verbeterde verstandhouding. In een bedrijf leidt dit wederom tot meer (arbeids-)plezier en een beter resultaat.

Assertiviteitstraining

Ik leer elk individu binnen de groep op een assertieve manier met elkaar te communiceren, waardoor niet alleen ieder individueel deelnemer in zijn eigen kracht wordt versterkt, maar ook de groep elkaar helpt en leert versterken, leert nee te zeggen, leert grenzen aan te geven en leert bewuster -en daarmee effectiever en plezieriger- met elkaar om te gaan.

Sollicitatietraining

Wanneer ontslagen en/of outplacement voor de deur staan, dan kunnen de medewerkers in groep geleerd en gestimuleerd worden hoe zij zich tijdens een sollicitatieproces het beste kunnen profileren. De medewerker wordt versterkt in het accepteren van het ontslag, de opmaak van een marktconform CV en sollicitatiebrief, de presentatie op en inzet van social media, het voeren van een goed sollicitatiegesprek. Alles in die training is erop gericht om de persoon sterker te maken ter voorbereiding op zijn toekomstige loopbaan.

Mijn kwaliteit

Door middel van accreditatie, intervisie, supervisie en permanente bijscholing wordt de kwaliteit van mij als Registercounsellor® gegarandeerd. Ik ben geaccrediteerd lid van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (AbvC), van de RBCZ, geregistreerd Loopbaanprofessional (NOLOC) en als natuurgeneeskundige ben ik in het bezit van een AGB code. Vanzelfsprekend geldt voor de uitvoering van mijn beroep de algehele geheimhoudingsplicht.

Afspraak maken?

  DIRECT CONTACT

PUBLICATIES

Blog & ervaringen

gemma aalmans maastricht

Denken en genieten

Re-integratie, Counselling, Coaching, Gemma Aalmans - Maastricht

De zomervakantie is alweer in het zicht. Nog enkele weken en de grote uittocht gaat weer van start. De meesten zullen zeggen "pff... de mooiste tijd van het jaar; eindelijk even genieten".

lees verder

De accu bijtanken

Re-integratie, Counselling, Coaching, Gemma Aalmans - Maastricht

De spreekwoordelijke laatste loodjes voorafgaand aan de zomervakantie wegen inderdaad het zwaarst. Het werk moet af, zaken moeten worden afgerond, gefactureerd, opgeruimd en overgedragen.

lees verder

Kans of succes?

Re-integratie, Counselling, Coaching, Gemma Aalmans - Maastricht

Soms verwachten we ‘wonderbaarlijke’ dingen van mensen als het gaat om acceptatie, coping of gedragsveranderingen. Ik kan mij bijvoorbeeld heel goed inleven in de situatie waarbij een cliënt...

lees verder